Turqia si faktor shkatërruese e ëndrrave Anglo-Franceze !!

Lojrat mbi Turqinë janë cikrime momentale që sjellin zëra dhe dukuri mashtruese në opinion të gjër që bëjnë Turqinë të mos shoh fotografin e madhe… Përndryshe caku është i qartë!
E njëjta lojë më parë u luajt mbi Rusinë përmes agjentëve anglez, Alexander Litvinenko, i cili para disa viteve u helmua me uranium, poashtu edhe Baronët, Medijat dhe Sorosi, është loj e futjes së Turqisë nën kontrol.
Nëse arrijmë të kuptojmë këtë lojë të luajtur mbi Putinin, atëherë është fare leht të lexojmë me kenë përballet sy më sy Erdogani. Pasi në Turqi u fut  Sorosi dhe fuqia e tij, shumë vonë ata hodhën dorë edhe mbi Rusinë duke përvetsuar Medijat, Bankat dhe Minierat e tija.
Në të njëjtin formë Sorosi vepron në Turqi duke marr Patronat mediatik atë bankar dhe politikanët. Kuptohet se Soros ështe vetëm një tablo. Pas tij qëndrojnë baba Rothschild dhe Rockefeller. Në prani të tyre gjithsesi edhe Mbretëresha speciale e Anglisë, në marrëdhënie të ngushta me Francën!
Dmth, ky tablo tregon se sërish këtu të pranishëm janë krYeaktorët e qindvjeçarit të kaluar, të cilët hartuan kufijtë e Lindjes së Mesme duke fabrikuar shtetin hebre “Israel”!
Jorastësisht në Krime të Ukrainës ndërhyri ushtarakisht Rusia Putiniste sepse, të njëjtët aktor planifikuan fabrikim të një shteti të ri israelit atë të “Hebrejve Hazard”, që shtrihej nga Ukraina e deri në Kaukazinë me pasuri energjetike!!
Siç veproj më parë Rusia tani vepron edhe Turqia, fjala është se kush do ta udhëheq këtë shtet të madh, Sorosi apo Turqit. Skena Politike Turke e ndar në dysh vë në pyetje; Turqinë a do ta udhëheq Pushteti aktual me popullin apo terrori dhe pushteti i thellë ?!
Nëse Baronat do të merrnin Rusinë nga Rusët, atëherë një gjë si “Amerikë” nuk do të ekzistonte… Putini me një grup Jelcinistë arriti të fitoj lojën. Dhe Rusia u bë e Rusëve.
Pas luftës së brendshme amerikane dhe atë Ruse e që parashihte pastaj të  ndryshohet Turqia. Faktikisht valët në gjeografi të ndryshme kishin një    qëllim të përbashkët. Ata në duar kishin burra të tipit si rusin Brezovski, patronat mediatik etj. Dhe shkaku se Erdogani vepronte kundrejt këtyre  grupeve atë e etiketonin si “Putinist”, “Diktator”, “Padishahu i Fundit”! Me parolla pompoze porositnin Erdoganin se: ”Cfarë kemi punë në Lindje të Mesme”?
Por, kur para 100 viteve u hartuan kufijt e Lindjes së Mesme këto pyetje nuk i’u parashtruan Anglezëve dhe Francezëve, por Turqisë po! Shkaku se, në projektet e reja turqit nuk janë të dëshiruar!
Ky ishte kahu i tyre që përmes terrorit të PKK’s dhe dorës së zgjatur politik CHP të arrihej pengimi i fuqizimit të pozitës Turke në tavolinë. Kjo gjithsesi    do ta gjente Amerikën të hutuar me vet dollarin, me embargon Rusinë, futja në skenë e Gjarmanëve të urritur, Anglia dhe Franca që refuzojn ndarjen e gjërave të gllabëruara, me kusht që faktori Turk të dobësohej nga Brenda!
Pas 100 qind vjeçarit të vendosujes së tavolinës së re, Anglia, Franca dhe Gjermania nuk dëshironin në prani Turqinë e fuqishme. Plani është ky, nëse nuk arrihet koalicioni në Turqi atëherë ata do të futen me Terror!
Faktikisht pas 100 qind viteve sërish do të bëhet rindarja e rajonit, dhe prej kësaj hiseje Turqia duhet të largohet përmes konflikteve të brendshme! Këtë urdhëronte politika LİBERALE! Përçaj, sundo dhe para fito!
Por bota ndryshoi! Errërat që fryjnë nga Washingtoni do të trazojnë edhe   këtu. Nëse nuk do të jetë Turqia aty askush nuk do të mund të hapëroj !  Sidoqoftë, Turqia do të vazhdoj të ritet. Sepse tjetër shans nuk ekziston ! Marrëveshje e re mes SHBA’s dhe Turqisë mbi “Inxhirlikun” do ti prish planet anglo-franceze!
Ritja e Turqisë është shansi i Amerikës dhe e Rusisë. Ata nuk kanë zgjedhje tjetër. Në skenën luftarake të Sirisë faktori Turqi vendos figura të papritura dhe ky batak mbyt amerikanët. Lojrat të pushtet kurdisjeve Anglo-Franceze do të përfundojnë! Kufijt do të ndryshojnë bashkë me ata edhe regjimet vrastare!
Sipas marreveshjeve të fshehta parashihet gjithsesi “Harta të vizatohet”, por tani në Stamboll. Këtë fuqishëm mbështet edhe Obama gjatë fushatave ajrore dhe toksore turke mbi “Isis – Pkk-Pyd” në Irakun verior dhe Siri!
Presidenti Amerikan, Barack OBAMA thotë; “Më nuk mund të mendohet në llogaritë politike pa futur në kalkulim Turqinë. Eshtë e qartë se në botë Erdogani si lider është i dashëm dhe se ai do ti hudhë nënshkrimet e së ardhmes”… !!/kohaislame