auto_receta1479567499

Tullumba të shpejtë

Përbërësit:

2.5 dl ujë

205 dl qumësht

1 filxhan vaj

250-300 gr miell

1 pecivë

4 ve të plota

1 e kuqe e vesë

Për sherbetin:

1 kg sheqer

1/2 l ujë

Përgatitja:

2.5 dl ujë, 2.5 dl qumësht dhe 1 filxhan vaj vlojnë së bashku dhe pasi të largohen nga zjarri i hedhim miellin ngadale duke përzier mirë, dhe 1 pecivë. Pasi përzihet mirë i hedhim 4 ve të plota dhe 1 të kuqe të vesë. Nga ky material nxirren tullumbat, ne formen e tyre, apo sipas formes që ju dëshironi, të cilët fërgohen në vaj dhe pastaj i qesim në sherbet i cili përgatitet paraprakisht në këtë formë:

1 kg sheqer hedhim në një enë dhe 1/2 l ujë, vlojnë së bashku për 7/8 min. Dhe e heqim nga zjarri.