Torte me Masllac

Per nje petè nevojiten keto:
 
6 ve 
11 lug sheqer
11 lug miell
11 lug vaj
2 peciva
2 lug kakao
11 lug qumesht
 
keto te gjitha i maron ne nje vend pastaj e pjek  dhe mbasi te pjeket e len mu ftof pastaj ja qet sherbetin
 
Sherbeti marohet ne ket menyr
2 gota uje, 2 gota sheqer dhe gjys lemoni dhe e zin sherbetin
 
Pataj e maron fillin, per fill nevojiten
gjys litre qumesht
9 lug miell (ose niseshte)
9 lug sheqer
1 vanil sheqer
 
pasi i perzin duhet me zi deri te trashet pastaj ja qet petes permbi menjeher
 
pastaj qokoladen e shkrin me margarin, 
separi e shkrin margarinen krejtesisht dhe e qet qokulladen te dyjat i perzin 
dhe ja qet permbi petes dhe fillit qe i ke pergatit me heret  dhe i pren ne copa  sipas deshires keshtu i fut ne frigorifer deri sa te ngrihet.
 
Ju beft mir nga motra Leonora nga Zvicrra