TË KËNAQURIT E ALLAHUT

E veja … i frikohet fjalëve të njerëzve!

E divorcuara … i frikohet fjalëve të njerëzve!

Ai që nuk ka mundësi të punon … i frikohet fjalëve të njerëzve!

I varfëri … i frikohet fjalëve të njerëzve!

Edhe ajo, që i ka ikur treni i martesës … i frikohet fjalëve të njerëzve!

Dhe njerëzit … i frikohen njëri-tjetrit!

A është e logjikshme … që njeriu t’i humb ambiciet dhe ëndrrat e veta ..

dhe të largohet nga realizimi i qëllimeve dhe i synimeve të tij, për t’i kënaqur njerëzit.

Të kënaqurit e njerëzve është synim që nuk arrihet dot.  

Jeta jote është vetëm se e jotja.

Ti je ai që do ta jeton dhe ti je ai që do të vdes.

Për këtë arsye, kënaqu me çdo moment të jetës tënde, pa mos e jetuar atë për t’i kënaqur njerëzit.

Të kënaqurit e Allahut, është më e rëndësishme se sa të kënaqurit e të gjithë njerëzve.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU