Tê gjitha Falasê Biri imê

Djaloshi i vogêl ju drejtua,Nênês sê tij
Nê natê derisa ajo ishte duke,e pastrru
Dhomên ne shtêpi,tek po pergaditet te
Bajê sillên pêr burin e vete,qe vinte nga

Puna e rênde qê punonte si muratorê ne
Qytetin e afêrme sa pêr tê mbijetojê pêr
Vehti dhe pêr 10 Antarret e tij,pune ishte
Shumê e rende pore tjeterr rrugdalje,ska

Djaloshi i vogêl letrên Nênês se vete ja dha
Fiilê me shokêt e vete voglushi ka dale qe te
Luajne pake edhe futbollê,pa e diturre se me
Kête leter djali i vogel,qfare pergjegjeje nga

Nêna e tij pase pake do tê marre: e muarre
Nêna e voglushite,fshiu duarte dhe letrên e
Te birit po e lexonê,lotêt pêr faqe Nênês po,i
Shkojne ja djali Nênes se vete qa i kishte shkru

Nêne pêr kositjen e barit 5,euro per ate qê kom
Shkuare nê dugjanê pêr ty, 1,euro,pêre ruajtjenê
E vêllaut tê vogêl ndersa ti shkojshe ne trege,1,euro
Pêrê hudhjên e mbeturinave 2,euro,pêr sjellje e

Defteses time tê mirê 5,euro,pêr atê qe te kamê
Ndihmue per fshirrjen e oborit,2,euro Nêne pra
Gjithsejte mi ki borqê 16,euro: Nêna pasi e lexoi
Letren e ktheu mbrapa dhe fillojê pergjegjejen te

Birit te ja kthejê,fshiu Nêna lotêt e veta e filloje te
Shkruajê: Biri ime per 9,muaje qê te kamê mbajtur
Nê Barkun tim FALAS: Pêr tê gjitha netêt,qe kamê,
Ndejturrê pa gjume dhe jam kujdesure pêr ty,FALAS

Pêr tê gjitha kohete e zahmetshme dhe pêr te gjitha
Lotêt qê me ke shkaktuar ti pergjatê gjithe vite,FALAS
Pêr tê gjitha netêt,e mbushura plot tmerr dhe shume
Shqetsime,qê komê pasurre me ty edhe kto,-F A L A S

Pêr ushqimin,teshat larjen,dhe fshirjen e hundese,FALAS
Kurr ti logariteshe tê gjitha kto une si Nêne i kie ti FALAS
Dashurija qê kamê pêr ty edhe kto i kie FALAS,ndêrsa pêr
Namazet,obligimet qê me kan humbere,posa tej kêrkojê

Faljên nga Allahu Azzuvexhel, e tashe je rriturre une nuk e
Le asê njê kohe te Namazit pa e falê ndersa sa ishe i vogel
Jam fale,vetem kure ti ke fjeturê,ani se shpeshe ke qajturê
Po unê Namazin tim se kom lênê,se kjo,nuk lejohet ne I S L A M

Erdhi djali nga loja ku ishte e pa letren mbi tavoline e tijê e
Muare Djaloshi i vogêl e po e lexone,fillojê djaloshi te qanë
Po ku je ajê Nêna ime se tashê po e shohê se qa komê,bêrê
Muare djaloshi lapsin ne duarte e veta,pore nuk ka fuqinê te
Shkruaj,shkruajti me shkronja te medha:NANË TË-DUA-SHUMË
Ju lutêm te gjithê Muslimanve,prinderit sa janê gjallê ti respekton

Sabri Vilanci:2.05:2013-Hessleholm-Suedi