” PËR TY S,KA UJË,LE TË VDESË

NE QYTETIN NE MIANMAR,NJI MUSLIMAN
DESHTI TI SHETE SA GJERRA,NË NJË DUQAN
MIRPO SHITSI I MBUSHURRË NGA URREJTJA
E TI NDAJ ISLAMIT-MUSLIMANIT,SHTIRRE, JA

DHA PËRGJIGJEJËN, JU MUSLIMANVE DUHETE
EDHE UJINË TE JU NDALIM, DHE PER JU DHE TË
GJITHË MUSLIMAVE DUHET TE JU, SHFAROSEMI
DHE ME SHKELMA, MUSLIMANIN KU,I DEHUR E

QITI,JASHT SE NJERZIT PRIFTI I ZI I KA FRYMËZUARRE SE
GJDO DITE NE KISHE, DUKE I THËNE, SA TE MUNI
JU MUSLIMAN VRRANI,GRINI,PRENI,DHE TREGTI
ME TA MOS BONI,PRIFI ËSHTE FAQEZI,E SHUMË,KATIL

EMRIN E TIJ TË GJITHË E DINË (ASHIM WIRATTU )
KY NUK I KSHILLONË NJERZIT NË KISHË PËR FENË
E TYRE, KRISHTERE, PO SI TE VRAJNE E SA,MUNEN
ZYLLUMË MBI POPULLIN TË QETË DHE SHUME TE

URTE MUSLIMAN,KTA TË BAJNË,QË ME MUSLIMANË
ASË TREGTI, MOS TE BAJNE,SE MUSLIMANËT GJDO,
DITË PO PËRPAROJNE, E NJI DITE EDHE NE KETE BESIM
DUHET TA PRANOJME,E BESIM BUDISTE, TË,JETE PAKIC

KY PRIFT, I BUDISTAVE,SHKONE EDHE ME LARTE DUKE E
PËRDORE EDHE NJI FJALI,”NE BUDISTËT JEMI TEPËR TE,BUTË
NA MUNGON KRENARIJA PATRIOTIKE THA KY FAQEZI, DUKE I
MËSUARRË BUDISTAT SI TË UREJNE, DERI DJE KOMSHITE E

TYRE, MUSLIMANË, QË KURË NGA MUSLIMANËT NUK PATEN
KURFARRE, TE KEQE E ESTOKFURULLAH, NDONJI ZULLUMË PO
KADAL O, JU BUDISTA, SE SHUMË PESHE JENI QUE MOSË BANI
ATË, QKA ALLAHU,XH,H, NUK E KA LEJUARE PO LERNI NJERZIT

MUSLIMANË TË JETOJNË, SE ATA NUK,URREJNE,NUK VRRAJNË
E PA-DREJTËSI KURRË NUK BAJNË, TE GJITHË ALLAHUN XH H, 
NE I BESOJME, KUR,ANIN E MËSOJNË,DHE PROFETIT TE FUNIT
MUHAMMEDIT.S.A.V.S. E RESPEKTOJNË,PËR GJDO DITE,NE XHAMI

SHKOJNË 5 VAKTET E NAMAZIN I FALIN, FËMIJETE E VETE, SHUMË
I, EDUKOJNË SE NË KETË BOTE,SI DUHET, TE SILLËN NE PUNE,PAREN
HALLALLË TA,FITOJË,MARTESEN ME SINQERITET TE BEJË NGA GJERA
TË KQIJA TE,LARGOHET,NGA-ALLKOHOLI-DROGA-MORALI I KEQE-QË
MOSË BAJNE-ALLAHU JU NDIHMOFTE, VLLËZERVE MUSLIMANË-AMIN

SABRI VILANCI-1-05-2013-SUEDI