TE DUA NËNË?

Nënë, ndoshta një fjalë shumë e vogël

në fjalorin e gjuhës shqipe, 
por me një kuptim dhe peshë
shumë te madhe.
Fjala Nënë ka një vendë shumë
të rëndesishëm në zemrën dhe jetën time.
Nënë ti je personi më me vler dhe më e dashurë
në jetën time, të dua shumë Nënë. 
Edhe pse mërzija ta kishte kapluar shpirëtin, 
ty përap nuk të mungonte buzëqeshja para syve të mi,
Nënë dua gjithmon t’të shikoj duke buzëqeshur.
Buzëqeshja jote ma qetëson zemrën dhe shpirtin tim,
Ti je gjithmon ne Zemrën time Nënë. 
Tani jam rritur ulem dhe mendoj 
qka ke bër për mua të faleminderoj.
Nënë ti ke qëndruar përan meje ditë e natë
natën pa gjum në sy e ke kalu, veq unë të jesha mir ke dëshiru
Nënë ma bën hallall shumë të kam mundu
 
 
Shkruar nga Selimja