TAVE ME ORIZ:

Mish pule,
4 garuzhde oriz,
8 garuzhde uje,
3 luge vaj dhe kripe,

Ne nje tenxhere vereni te zjeje mishi me uje, kripe dhe vaj, pasi te kete zjere hidheni mishin ne tave me pak leng nga ai qe zjet mishin dhe futeni ne furre per nja 15min, pastaj shtoni masen e orizit dhe te ujit, dhe futeni ne furre 220° deri sa orizi te zjeje. Ju befte mire/kuzhina,al