Ta Dëgjosh e ta Respektosh Burin Bija ime!

Një Nënë e Mengjurë e porosit të bijen e saj
Para se të shkojë te buri,oj bija ime këshilla e
Ime para se të largohesh,nga familja e jonë e
Ngushtë,unë Nëna e jote,të rita me ndere e me
 
Shumë mundime,ti po largohesh nga shtepija e
Jote dhe po na lere,neve ma të dashurit e tu dhe
Po shkone tek një Burë,që nuk ke pasure njoftësi 
Dhe afërsi,kurë ma përpara ndesa tashe,me te do
 
Të jetoshë oj,bija e ime dhe do beheshë robreshë e 
Tij ndersa ajë do të jete Buri i ytë,unë do ta le ketë,
Porosi ty, ashtu si ma ka lenë Nena e ime mua kure
Edhe unë jom martuar,dhe jeta ime me,Babin tënde
 
Ishte shumë e lumturë,ku krijuam familje shume me
Respekte ndaj Burit dhe,femijve që ju ritem dhe,me
Ndere e në frymen Islame ne ju ritem dhe ju edukuam
Ashtu shpresojë qe rugen tane ashtu edhe ti dote,vijosh
Ruaje se pari Nderin dhe pasurin që Buri e fitonë me,punë
Gjithmone pergadite ushqimin me kohe per Bure dhe femijë
 
Para se të vie Buri nga puna në shtepi gjithmone prite me një
Buzqeshje  te dera e shtepise,gjithmone i mere me veti,gjithni
Edhe të gjithe feminë,mos haro edhe parmurmohu si eshte,ma 
Se miri kjo ështe keshilla e ime oj Bija e ime,mose haro edhe,te
Respektoshe edhe Familjen e tij,kjo ështe shkurtimisht,bija e im
Këshilla për ty,se si duhesh ta respektosh ti Burin,dhe Nderin e Islamin:
 
Sabri Vilanci:25:07:2012:/ Vushtrri: R.K.S.