NA MUNGON, BABI IM I DASHUR XHEMAJL

BABI IM I DASHUR, VITET SHUME SHPEJTE PO KALOJNË,UNË
UN BIRI I YTË ARDITI DESHA ME SA FJALË TE,JU PËRKUJTOJË
ISHA I RI O BABI IMË, I KISHA VETËM GJASHTE VJETË KURRE TI
IKE NGA KJO BOTE,ME LE MUA NËNEN, MEVLUDEN E MOTRAT,E 
MIA ANITEN, DHE ADRITEN,QË ISHINE VETEM 4 VJEQARE SE KTO
TË DYJA JANE EDHE BINJAKE,TASHË UNË I KAME MBUSHURRE BABI
IME 13 VJETË, ANITA E ARDITA I KANË 11 VJETE,GJDO DITË,NE PO
E VREJME SHUME MUNGESEN TANDE, O BABI IME I DASHURE-XHEMAJL
 
TASHE KEMI ARDHE NË PUSHIMË, SHUME MIRE NA PRITËN GJYSHJA E
JONË, PO I HARUE EDHE DAJTË, FADILI, NAZMIU,SHABANI E SABRIUN PO
ASHTU EDHE TEZET, TONA XHEZIDJA,TEFIDE, HALIME,E SABILE KU NE 
KURRË NUK DO TI HARROJME, GJITHASHTU UNE EDHE AXHEN TIME SABRI
DHE XHIXHEN PERIHANE, ME FEMI I FALENDEROJE,EDHE AXHEN REMZI DHE
XHIXHEN LUME ME FEMIJE,QË NEVE, SHUMË MIRE NA PRESIN E NA RESPEKTOJN
ALLAHU AZZUVEXHELE ATA I SHPERBLEFTE, QE TE GJITHE SI DAJTE E MIGJALLARET
TANE MUNDOHEN QË NEVE, MUNGESEN E BABIT TE NA E LARGOJNE,JU FALEMINDERIT
DAJË TE MI, JU FALEMINDERIT, AXHALLARE TE MIJ,SE TE JESHE – JETIM QENKA SHUMË
VESHTIRË,PORE CAKTIMIT TE ALLAHUT XH. H. NUK MUNDEM TI KUNDERSHTOJME SE NE
JEMI SHQIPTARË-MUSLIMANE DHE DUHETE,QË CAKTIMIN E ALLAHUT XH.H. GJITHMONË TA
PRANOJME,EDHE TE VARI YT ISHIM BABI IMË,ANI SE LOTET NUK MUNDEM TI,PËRBALLOJME
ALLAHU NË XHENNETIN- FIRDEUZE BABI IMË-XHEMAJL ATJE NEVE NA TAKOFTË-AMIN-AMIN…
 
ADRIT VILANCI- VUSHTRRI:27/07/2012: JETOJMË NE- GJERMANI:SELAMUN-ALEJKUM