Speca të kuqë turshi

Specit ia hjek bishtin se bashku me farat dhe i pastron mir,
pastaj brenda ia fut nje lugë të vogël kryp dhe nje lugë sheqer  dhe i rendit ne enen per  turshi,
dhe gjat renditjes i qet edhe hudra te qeruara.
 
Pas renditjes i mbulon me mbulesen e enes qe e keni dhe i leni ashtu gjat gjith nates.
Te nesermen ja  pergatit ujin,
 
5 litra ujë  i qet ne nje enë dhe e nxeni ujin deri sa te vlon,pasi te vlon uji ia qet
4 filgjana te vogel krypë
4 filgjana uthull
1 filgjan sheqer
2 filgjana vaj
1 konzervans dhe
1 vinobran
i perzin mirë deri te tretet krypa,pastaj ia qet specave permbi, nese uji nuk te mjafton e pergatit prap ne 5 litra ujë pergatitjen e meparshme