Sot u bë një vit nga arrestimi i hoxhallarëve

17.09.2014-17.09.2015
Sot u bë një vit nga arrestimi i hoxhallarëve dhe i disa vllaznive të tjerë që disa prej tyre ishin edhe pjesë e politikes.
Ky turpë u përcoll nga një spektakël qeveritar i udhëhqur nga Hashim Thaci kryeminister,Bajram Rexhep minister i MPB-es që rezultoi edhe me paraburgimin e hoxhallarëve më eminent të Kosovës pas anjë pikë faji e argumenti për t’i arrestuar.
Po jo vec kaq,mediat si gjithnjë edhe kesaj radhe i fryen kësaj pune dhe e tramatizuan audioencën me rrena e spekulime,përvec portaleve Expres e Zëri ishe edhe RTK televizioni publik që shantazhoi e na lodhi kryt me kronika kundër terrorizmit,e tu i dhanë haspsir deklaratave të Hashimit e Kadri Veselit se ata janë shumë të përkushtuar për ta luftuar ISLAMIN ,upss terrorizmin.
Jo vec Hasha e Kadria por kujna ju n’teke me fol dicka për terrorizmin, RTK-ja menjëher kishte për t’i transmetuar ato vnera e mllefosje ndaj Islamit.
Pervec hoxhallarëve shteti i kapur nga Hasha e Kadria me ndihmen e Bajram Rexhepit qe tash po pren speca,vendosen t’i mbyllin edhe OJQ-et,kinse ato kan fonde te dyshimta dhe po perhapin terrorizimin.
E Mërkura e 17 shtatori ishte një ditë mërzie për të gjithë muslimant e Kosoves dhe më gjerë,por njëkohesisht kjo dit e ndajti shapin prej sheqerit.u pa se kush o me ne e kush me ata…sigurisht qe kena prit me reagu BIK-u e PD-ja e bacit Ferid që na pat lodh duke kërku voten NÊ EMÊR TÊ ZOTIT ME DREJTÊSI,prej pas luftes e dej më sot duke na premtu mesim besim e shamia e që asnjera prej tyre nuk u realizua,por as BIK-u si inistitucion fetarë që duhet m’i mbrojtë punonjësit e vet nuk i dul në mbrojtje,perkundrazi disa zyrtar të BIK-ut thanë: AS KUSH MBI LIGJIN , pra BIK-u e knaqi krejt.
Por po thuajse të njejtën gje e tha edhe PD-ja e cila mori votat e muslimanëve dhe hyri në kualicion me PDK-en e Hashes për t’miren e islamit,ajo e knaqi krejt nuk u largu nga kualicioni bilem bilem as qe dojshin me ndegjue disa zyrtarë të PD-es për këtë punë.
Hoxhallarët dy ditë i sollen te posht e perpjetë,pastaj te Premten ua dhanë nga një muaj paraburgim.
Disa nga ta u liruan mbrenda javes,disa mbrenda dy apo tre muajve e keshtu me radhë..
Arrestimi hoxhallarëve dhe mbyllja e OJQ-eve ndikoi dukshem ne zbehjen davetit që patë marr hov të madh në Kosovë .
Dikujna ju pat knaq zemra ,e dikujna i pengojke arrestimi i hoxhallarëve.
Shum analistë dhe figura te njohura ne boten shqiptare,e kundershtuan poltiken e Hashimit e Bajramit ndaj hoxhallarëve si dicka e pa drejt ndaj tyre,bilem akademik Rexhep Qosja e quajti Hashen diktator dhe kjo tha i n’gjan kohes së Rankovicit.
Pervec Qosjes patë reagur publiciti Kim Mehmeti e Fatos Lubonja,jo vec keta emra,thjeshtë krejt dyjaja ishin me hoxhallarët.
Lusim Zotin që t’i udhezoj pushtetarët tanë,e kurthat e armqive t’i shkaterroj e hoxhallarët tanë ti mbrojë AMIN

(Naim Hoxha )