SOT E XHUMA FESTA E JAVËS

SOT ËSHTE DITA E XHUMASË FESTA 
E JAVËS,ALL-LLAHU NA E PRANOFTË
NAMAZIN E XHUMASË I FAL,TE GJITHË
TË SËMUARIT QË SMUNDIN TË-FALËNË

ALLAHUN XH,H NE E FALENDEROJMË QË
PËRË GJDO JAVË NJË FEST NA,DHURROJ
QË NË GJDO JAVË XHUMAN, NE XHAMI ME
XHEMATË KËTË DITË ME SHUME KNAQSI 

TA FALIM,TË SHKOJME NË XHAMI SA MË
HERET, I RI E PLAKË,PORË MOS,HARROJM
QË EDHE FEMIJETE ME VETI TI MARRIM SE
DITA E XHUMASE,ESHTE OBLIGIM,I GJDO 

MUSLIMANI,, TE RIUT DHE PLAKUT,KJO
KURR NUK BANË TË HARROHET POS TEK
ATA, QË JANË TE SMURË E NUK MUNDEN
TE FALEN ALL-LLAHU XH,H,I SHËRROFTË

O, ALL-LLAH NË VETËM TY TË ADHURROJM
QË POSE DY,FESTAVE TE BAJRAMIT EDHE
EDHE FESTËN E JAVËS NA E DHURROVE TE
SHKOJME NË XHAMI,ME XHEMATË TË-FALËM

KËTË DITË SA MA MIRË TA FESTOJMË DHE
NË-HYTBE, HOXHALLARRET,TI-RRESPEKTOJM
FJALET E TYRE ME VEMENDJE TI NDEGJOJMË
ALL-LLAHU XH,H, TE GJITHEVE JU SHPERBLEFT

SE NGA GJDO HYTBE,NE PËRFITOJME LUSIM
ALL-LLAHUN-AZZUVEXHEL, HAXHALLARET QË
ALL-LLAHU AZZUVEXHEL, TI SHUMOJË SE NGA
HOXHALLARET NE SHUMË MESOJME,ALLAHU,
NE XHENETIN-FIRDEUZË GJITHVE JU SHPERBLEFT-AMIN::

SABRI VILANCI-E XHUMA:15:03:2013:SUEDI