Si të reduktojmë oreksin, që të përmbahemi nga ushqimi

Oreksi është një fenomen psikologjik e fizik. Ndonjëherë hamë sepse jemi të mërzitur, të stresuar, apo thjesht sepse është momenti për të ngrënë, megjithëse s’jemi realisht të uritur. Më poshtë do të gjeni metodat për të reduktuar natyralisht oreksin:

1.Lani dhëmbët. Shumë njerëz nuk kanë dëshirë të hanë pasi kryejnë këtë veprim, sidomos sepse prish shijen e shumë ushqimeve.
2.Pini ujë, ose lëngje qetësuese, pa sheqer. Përsëriteni disa herë këtë gjë gjatë ditës. Përpiquni që dietës t’i shtoni sa më shumë fibra e proteina, duke shmangur sheqernat.
3.Bëni ushtrim fizik. Këto ushtrime janë në gjendje të modifikojnë nivelet tuaja hormonale, në mënyrë të tillë sa për të “shtypur” oreksin.
4.Pini kafe, ose çaj. Kafeina është në gjendje të mbysë oreksin te disa njerëz. Mos shtoni sheqer, nëse po kërkoni të humbni peshë.
5.Kërko diçka ndryshe për të bërë për 20-30 minuta. Largohu nga kuzhina dhe zhytu në diçka që mund të të interesojë. Pra, impenjohuni me një gjë (qoftë edhe të pështirë), në vend që të mendoni për ushqimin.
6.Mundohuni të flini mjaftueshëm. Fjetja pak ul nivelet e brendshme të Lepetinës, me shtimin e oreksit si pasojë./kohaislame