Si duhet trajtuar pickimin nga insektet?

Vera e nxehtë sjellë edhe insekte të reja ku me daljen e tyre problemi kryesor është ruajtja nga pickimi.

Një studim medicinal në Mbretërinë e Bashkuar ka treguar masat që duhet ndërmarrë për tu ruajtur nga pickimi i këtyre insekteve.

Studimi këshillon që nëse shihni ndonjë therrë në trup ta largoni atë menjëhereë, pastrimi i zonës është gjithashtu një prej masave të cilat parandalojnë infeksionet.

Nëse veç jeni pickuar atëherë merrni një rrobë të lagur dhe vendoseni në vendin e pickimit, gjë që mund të parandalojë simptomat tjera.

Konsultimi me mjekë dhe marrja e ilaçeve janë gjithashtu prej masave që kanë dalë nga ky studim.