Shpesh kërkon…

Shpesh kërkon të jetosh gjatë
por nuk mundesh për t`jetuar
disa ecin shumë ngadal
e disa dridhur të frikësuar.

Ka disa që rrinë në heshtje
dhe të tillë të rrinë duan
por në daçin të na flasin
dyshoj shumë, kanë harruarr.

Ndodh disa të mos vdesin
kohë të gjatë shijojnë etjen
ndaj çdo ditë para ujit
fjasin me jetën, harrojnë vdekjen! 

Dhe kur ujin merr në duar
shikon habitur thjesht pa fjalë
një dit fare do jenë ujitur
lule tona përmbi varrë!

Brenda cilit do gjindem unë
do gjindesh ti, mbyllur një fletë
të vetmuar përshpërisim:
“erdha varrë, lamtumire jetë”