Shpella më e madhe ujore Ali Sadr

Në pjesën perëndimore të Iranit, rreth 100 km në jug të qytetit Hamadan, gjendet shpella Ali Sadr. Ajo paraqet shpellën më të madhe ujore në botë të cilën çdo vit e vizitojnë dhjetëra mijëra turistë.

Shpellën mund ta vizitoni vetëm nëpërmjet anijeve sepse është e mbushur me ujë. Disa kanale me gjatësi prej dhjetë km cojnë në hapësirën qendrore tavanet e së cilës janë 40 metra të larta.

Tavanet janë të zbukuruara me piktura shumëngjyrëshe, muret me vizatime të lashta, ndërsa uji është transparent me thellësi prej 5 metrash. Shpella Ali Sadr është zbuluar në vitin 1963 dhe bukuritë e saja akoma n uk janë hulumtuar mjaftueshëm.