Dubai ndërton në Tokë “qytetin marsian”

Në një përpjekje për të treguar se si do të jetë të jetosh në Mars, Emiratet e Bashkuara Arabe do të ndërtojnë një qytet 100 milion euro në mes të shkretëtirës.

Projekti “Mars Science City” u zbulua në një takim të qeverisë së Emirateve të Bashkuara Arabe këtë javë dhe do të përbëhet nga kube gjigante që mbulojnë një zonë prej 1.9 milion katrore.

Do të strehojë një ekip hulumtuesish që do të jetojnë atje për një vit duke kryer eksperimente që përfshijnë nevojat për ushqim, ujë dhe energji në planetin e largët.

Emiratet e Bashkuara Arabe shpresojnë që përfundimisht të ndërtojnë një zgjidhje marsiane plotësisht të formuar brenda 100 viteve të ardhshme.

Sheik Mohammed bin Rashid, sundimtar i Dubait, tha: “Emiratet e Bashkuara Arabe janë një vend i madh me vizion dhe kuptim të sfidave me të cilat ballafaqohemi me ndryshimet e shpejta që po përjeton bota jonë.

Projekti është pjesë e “Strategjisë së Marsit 2117” të Emirateve të Bashkuara Arabe, e cila përfshin themelimin e një baze njerëzore në Mars, që do të strehojë deri në 600,000 njerëz, të pajisur me furnizime me oksigjen dhe transport të brendshëm të qytetit.

“Shtrirja e njerëzve në planete të tjera ka qenë një ëndërr për një kohë të gjatë për njerëzimin.

Qëllimi ynë është që Emiratet e Bashkuara Arabe do të kryesojnë përpjekjet ndërkombëtare për ta bërë këtë ëndërr një realitet”, tha sheiku.