Shëroni shenjat e djegieve me këtë përbërës kuzhine

Djegiet dhe plagët ndryshme që mund të merrni gjatë jetës mund të shërohen me kalimin e kohës nëse janë të lehta, në të kundërt, me shumë vështirësi. Në të shumtën e rasteve, nëse djegiet kanë qenë të shkallës së dytë dhe të tretë shkaktojnë disa dhëmbëza. Poashtu, kjo vlen edhe për plagët e thella.

Kimikatet, dielli, rrezatimi, energjia elektrike apo prekja e diçkaje të nxehtë janë ndër faktorët kryesorë që shkaktojnë djegiet e lëkurës. Lëkura e dëmtuar prodhon një proteinë të quajtur kolagjen për të riparuar vetveten. Nëse keni ndonjë shenjë në lëkurë të shkaktuar nga djegie apo plagë, ju mund ta eliminoni atë në një mënyrë shumë të thjeshtë.

Ju duhet vetëm një përbërës nga kuzhina juaj. Veza, më saktë e bardha e saj parandalon krijimin e dhëmbëzave që lënë plagët dhe djegiet. Mjafton të rrihni një ose më shumë të bardha vezësh me një pirun ose mikser. Aplikojeni atë në zonat ku keni shenja çdo natë para se të flini.Pastaj, kur të zgjoheni, miksoni pak mjltë me patate dhe aplikojeni në lëkurë. Përsëriteni këtë trajtim derisa të mos ju mbetet më asnjë shenjë.