SA E SA KRIJIME TË BUKURA!

Sa i kalt?r ?sht? Qielli kur shk?lqen Dielli!

Sa e bukur ?sht? nata kur shfaqen yjet dhe h?na!

Sa e bereqetshme ?sht? toka kur n? mbrendi vendoset fara!

Sa i lezetsh?m ?sht? ushqimi kur barkun zotron uria!

Sa e fresk?t ?sht? pika e ujit kur lodhesh nga etja!

Sa i k?ndsh?m ?sht? flladi i er?s kur trupin pushton vapa e ver?s!

Sa i çmuar ?sht? shiu n? koh?n e that?sir?s!

Sa e gjall? ?sht? natyra kur gjelb?rohet!

Sa i past?r ?sht? ajri kur toka me borr? mbulohet!

Sa mahnit?s ?sht? shikimi drejt? detit t? hapur!

Sa freskues ?sht? noti n? ujin e kripur!

Sa e hareshme ?sht? jeta e gjallesave mbrenda tij!

Sa e r?nd?sishme p?r jet?n ?sht? vet? thell?sia e tij!

Sa mbresl?nse jan? k?ng?t e bariut dhe bleg?rimat e kopes s? tij!

Sa t? k?ndshme jan? minutat kur nd?gjon nj? k?ng? bilbili!

Sa relaksuese jan? tingujt? ku gurgullon lumi!

Sa t? qeta jan? lart?sit ku rrjedhin ujvare!

Sa k?naq?si shpirt?rore t? ofrojn? zhurmat e gjallesave n?p?r male!

Sa mbresl?nse jan? sjelljet e tyre familjare!

Sa t? habit eg?rsia e tyre me t? tjer?t dhe but?sia me t? af?rmit e tyre!

Sa e mrekullueshme ?sht? lumturia familjare!

Sa e bukur ?sht? jeta bashk?shortore!

Sa i g?zuesh?m ?sht? çasti kur lind f?mija!

Sa t? lumtura jan? çastet kur me prind?rit loz? f?mija!

Sa krijim i p?rsosur ?sht? syri q? shikon mir?sit!

Sa krijim i p?rsosur ?sht? veshi q? nd?gjon mrekullit!

Sa krijim i p?rsosur ?sht? trupi q? shijon k?naq?sit!

Sa krijim i p?rsosur ?sht? zemra si muskul q? prodhon energjit!

Sa krijim i p?rsosur ?sht? shpirti q? gjall?ron çdo pjes? t? trupit!.

Sa e sa krijime t? bukura t? All-llahut q? s’numrohen fare!

A thua vall? do m? mjaftonte faqja e dheut n?se e b?ja fletore?

A do m? mjaftonte uji i detrave n?se e b?ja ngjyr? p?r t? shkruar?

A thua vall? do m? mjaftonte vet? jeta ime ti shkruaj pa mos haruar?

Sigurisht,s’do t? mundem t? arij se mir?sit e Zotit s’kan kufij

Prandaj i them vetes:O krijes e krijuesit a e din se ti çdo l?vizje q? realizon!

Çdo pun? q? vepron!

Çdo sekond q? jeton!

Çdo frym?marje q? frymon!

Çdo t? rahure zemre q? shfryt?zon!

Çdo pjes? ushqimi q? konsumon !

Çdo pik uji q? harxhon!

?sht? n? dijenin dhe n? regjistrin e All-llahut t? Madh?ruar

Por fatkeq?sisht n? konsum je i p?rkushtuar,e n? faleminderim goj? shtr?nguar.

 

                                                           Shkruar nga : Xhemshit Jusufi

23.04.2013