Mbulesa

                    Ulur nga një distancë
                    më shikon ashtu me ironi.
                    Më gjykon pa drejtësi
                    mendon se hixhabi është pengesa ime për liri.
                  
                    Nuk sheh që unë vërtet jam e lirë
                    dhe mbulesa tregon identitetin,
                    modestin dhe krenarin që kam.
 
                    Me atë pjesë që kokë e mbuloj,
                    është çelsi i lumturisë që unë fitoj.
 
                    Kënaqësin e Allahut  e dëshiroj,
                    edhe sikurse tërë njerëzimi të ma ndaloj,
                    unë kurrë nuk do ta largoj.
 
                    Medito motër atë që unë  e ndjej
                    është diçka që ëndërron.
                    Të bënë ta shikosh botën në një kënd 
                    që ndoshta nuk e mendon.
              
                    Ti nuk je ajo çfarë të tjerët thonë,
                    Ti je ajo që rregullin e Zotit e zbaton.