S” Duam Lêmoshê,Kêrkojnê-Respekt

Vitet pase Lufte po kalojnê e sê shpejti…
Ja po behen edhe Katremdhete vite-Liri….
Ndêrsa Populli i R-Kosovês,mbeti ashtu…
Si ishte edhe ne kohen e ishê asaj-S.F.R.J…
 
Shumê Njerêzi mbeten ne Rruge e pa-Shtepi…
Atê pasuri qê e kishin shume nga ne,ate na e…
Dogji Shkjau i zi,dhe ne mbetemi neperê ruge..
Dhe edhe pase Katrembdhjete viteve,neper-rrugê..
 
Menduam se Shpêtuam nga Lufta qe patem me-Shki..
Kushê ka Menduarê qe edhe pase 14 Vieve,pase-luftês..
Nuk do ti Gjejne edhe Shumica edhe eshtrat e Babes-Nênes…
Vllaut-Djalit edhe asê,ku i ka eshtrat e te afermeve te vetê…
 
 
Kêkushê pas, Lutes qê ishte njê Tragjedie e Shekullit-20…
Se sode nji Penzionere ne R-Kosovêsê  njê Penzioner, qe…
Ka punuare ne Trepce,Ndertimtari,e profesione te Renda…
Sode nuk,kanê ase Para pere-Buke e le mu pere-Barna,e-Pushim…
 
Si Jetohet me 45 Euro-nê Evropê, Kosova e jonê,done te hie nê…
Evropê,kurr cmimete e Kosovêsê janê ma te shtrejta se ne-Kosovê…
Dikushê sodê ka Pare e Miliona-Lokale e Toka,e Biznese e dikushê…
Ska ase Pare pêr Buke,e shumê-Fêmije sodê Mbeten pa,dy-Prinderê…
 
 
Sabri Vilanci-Suedi:…Data:29:05:2012: