Rreziku që vjen nga përdorimi i letrave të lagura

Letrat e lagura janë një domosdoshmëri për prindërit, sidomos kur janë në lëvizje me fëmijë të vegjël. Këto letra janë aq të zakonshme dhe përdoren gjerësisht sa shumica e prindërve as nuk do të vinin në dyshim sigurinë e tyre. Duket se mund të përdoren për gjithçka, por ekspertët kanë ndaluar rreptësisht vetëm një përdorim, të fshish fytyrën e bebit me to.

Kimikatet e rrezikshme në letrat e lagura

Hulumtimet kanë treguar se letrat e lagura janë larg të qenurit të rrezikshme kur është fjala për lëkurën e fëmijëve, por një studim zbuloi se vetëm një përbërës mund të vendosë shëndetin e vogëlushëve tuaj në rrezik. Dr. Mary Wu Chang, profesor i dermatologjisë dhe pediatrisë në Universitetin e Connecticut Shkollës së Mjekësisë provoi se Methylisothiazolinone (substance kimikate) mund të shkaktojë alergji tek bebet e fëmijët.

Ajo që duhet të bëni është të kontrolloni nëse letrat e lagura përmbajnë përbërës të dëmshëm si ai që përmendëm më lart. E për fat të keq, ky nuk është shqetësimi i vetëm pasi shumë letra të lagura përmbajnë flagranca të ndryshme, derivate të kimikateve sintetike. Ajo që mjekët rekomandojnë është të shmangni sa më shumë përdorimin e këtyre letrave e mundësisht t’i zëvendësoni me peceta të thata.