Rrepa e kuqe, e nevojshme për anemikët

Nisur edhe nga vetë ngjyra kuptohet që rrepa e kuqe është ushqimi bazë për anemikët.

Këtyre të sëmurëve u këshillohet pirja çdo ditë e 150 ml lëng të rrepës së kuqe, para buke apo të konsumohet sa më shpesh domatja.

Nga ana tjetër këta pacientë kronikë, të çfarëdo grupmoshe që të jenë, duhet të marrin çdo ditë 10-15 fruta të mandarinës për një kohë prej 20-25 ditë. Injektimi i vitaminave, lëngjeve dhe sasive të gjakut nëpërmjet pemëve dhe perimeve, është rruga më e mirë për rritjen e nivelit të gjakut në organizëm dhe mbi të gjitha normalizimin e sistemit organik.

Por, gjithsesi se rrepa e kuqe është treguar si ushqimi më i mirë për të luftuar aneminë, pasi organizmit tuaj i jep të gjitha ato materie ushqyese, të cilat i mungojnë dhe të cilat çojnë në anemi.