Reçel (gliko) shalqini

1 kg cipa shalqini,
1 kg sheqer,
3 gota ujë.

Qërohet nga cipa, priet në thela e hidhet në ujë me gëlqere për 2 orë. Hhqet dhe shpëlahet me ujë, viret në zjarr për (10 min, hiqet dhe lihet në ujë të ftotë. Përgatitet shërbeti dhe hidhen thelat e shalqinit, lihen në zjarr deri sa të bëhen gati, në fund i hidhet pak limontoz dhe disa gjethe barbarozë./kuzhina.al