Rolat me Susam?

Pèrbérsit:
 
500 gr Susam,
500 gr Llokum,
3 Lug vaj té gjelles,
10 krem banane.
 
pérgaditja:
 
Susamin e férgojm me 3 lug vaj ne zjarr te ngadalshém.
Largojm nga zjarri dhe e shtojm Llokumin e coptuar ne copa te vogla, E ngjeshim miré deri sa té formohet masé e njétrajtshme.
Masén e ndajm né dy pjesé, E qesim né leter té yndyrshme dhe e téhollojm, Né mes radhitim 5 krem banane dhe  e mbéshtjellim né rolat, Njejt veprojm edhe me pjesen tjetér  E lejmé té forcohet pastaj e prejm né rrathé. 
Kshtu éshté e gatshme ju béft mire. 
 
Emine Ajeti – Ch