Ramazani po afrohet?

Po afrohet një misafir.
Që na sjellë shumë gëzim.
Mir se vjen muaj ramazan.
Kënaqësia e shpirtit tonë.

O Allahu na mudëso.
Ket muaj ta agjërojmë.
Vetëm ti të të adhurojm. Shpirtin tonë ta pastrojm.

Kudo që jan vëllerit tan
motrat tona musliman.
Në ç'do iftar mos ti harojm.
Lutjet zotit t'ja drejtojm.

Me kur'an dhe ilahi.
Ditet i kalojm.
Me shum kënaqësi.

Ndale sharjen
Ndale përgojimin.
Ndale zërin
Ndale hidhrimin .
Se kështu e prish agjërimin.

Kur'anin ta lexojmë.
Zemrat tona ti qetsojmë.
Dhe imanin ta fërcojmë.

Kështu jetën ta kalojmë.
jo vëtem në muaj'in ramazan.
Për gjithmon Allahun ta kujtojmë.
As një her mos e harojmë.