Qepa bën mrekulli

Qepët janë një ilaç natyral për shumë probleme. Është zgjidhja më e mirë për të shëruar shumë probleme shëndetësore dhe për të forcuar sistemin imunitar.

Por, a e keni ditur se çfarë mund të bëjë qepa tjetër? Qepët janë përdorur si trajtim për mijëra vjet.

Trajtimet në të cilat përdoret qepa përfshijnë:

Infeksionet dhe dhimbjet e veshit – Prisni një qepë dhe vendoseni atë në një çorape të hollë dhe lidheni çorapen. Vendoseni çorapen mbi veshin e trazuar. Largojeni kur dhimbja të jetë zhdukur.

Prerjet dhe lëndimet – Lëkura e qepës do të ndalë gjakderdhjen e moderuar menjëherë. Ajo gjithashtu mund të përdoret edhe si antiseptik për plagë.

Ftohjen dhe gripin – Prisni një qepë në feta të holla. Fshini pjesën e poshtme të këmbëve me vaj kokosi. Vendosni një fetë të hollë në secilën këmbë dhe mbuloni me një fashë apo çorapë. Mbani qepët në këmbë gjatë natës dhe ajo do t’i heqë toksinat dhe sëmundjet nga trupi, transmeton Gazeta Metro.

Për të pastruar ajrin – Vendosni copa të prera të qepëve nëpër shtëpi për të pastruar ajrin nga bakteret dhe viruset.

Kollin – Hiqjani lëvoren një qepe të madhe dhe copëtojeni përgjysmë. Vendoseni në një tenxhere dhe vlojeni atë me ujë, limon dhe pak sheqer. E tëra çfarë duhet të bëni më pas është ta pini lëngun e qepës për të larguar kollin dhe bronhitisin./face-day.com