QËNDRIMI LARG FAMILJES SHKAKU I STUDIMEVE( KËRKIMIT TË DITURISË)!

QËNDRIMI LARG FAMILJES SHKAKU I STUDIMEVE( KËRKIMIT TË DITURISË)!

Pyetje:

Unë studjoj(jam student) në shtetet Arabe, jam martuar(verës gjatë pushimit) dhe kam qëndruar me gruan time tre muaj në shtëpinë time.
Erdhi koha e përfundimit të pushimit dhe tashmë jam në studime, kurse gruan time e kam lënë në shtëpi, nuk kam mundësi të kthehem në shtëpi nëntë muaj, cila është dispozita e kësaj vepre, a kam hyrë në mëkat unë apo jo ?

Përgjigje :

Jo nuk ke hyrë në mëkat.
Përderisa gruaja jote e ka të siguruar ushqimin dhe qëndrimin e sigurtë tek shtëpia yte dhe ti ke ardh në studime për të kërkuar dituri,
nuk ke mëkat inshallah, sepse ke arsyen e pranuar(kërkimin e diturisē) të qëndrimit tënd larg gruasë tënde.

Shejh Abdullah el Humejd, Allahu e mëshiroftë!

Nga arabishtja:
Suad Shabani