QË TA BËSH GRUAN TË LUMTUR!!

Kërko mendimin e saj në çështjet e tua!

Sillu me të me mëshirë dhe dashuri!

Merre me të mirë në urdhëresa dhe mos ia bashkëngjit urdhrave të tua mendjemadhësinë dhe kryelartësinë!

Mundësoja asaj atë që ka nevojë nga shpenzimet dhe nga ajo që i duhet për në shtëpi nga mjetet shtëpiake!

Bën shaka me të dhe loz me të dhe bëje të qesh në disa kohëra!

Kushtoja asaj një pjesë të kohës tënde dhe mos lejo që puna jote të bën ta neglizhosh atë!

Paraqitja dashurinë që e ndjen për të dhe xhelozinë tënde për të!
Dhuroi dhurata!

Përkujdesu për shëndetin e saj dhe mundohu t’i ndihmosh në zgjidhjen e problemeve të saj!

Falja gabimet dhe mbuloja të metat dhe mos u bë i tepërt në kërkesa!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU