Pritje Vllazêrrore ne Radio-Pendim-Prizren

Pritje Vllazêrrore ne Radio-Pendim-Prizren

Ditê e marte e muaji gusht 2013 vapê dhe
Shumê e nxetê,pase shume kohe e premte
Sode e mora rrugên pêr ne Qytetin e bukur
Prizeren,qê ti vizitoje Vllazerrit e R-Pendimit
Ne studio nr-2,me moderatore Naim-Hoxha

Rrugêse ishte vapê e madhe mirpo kjo mue
Nuk me pengonte,shkoja me hare dhe gêzim
Sepse do ti takojê Vllazêreit e mie,duke fillar
Nga Naimi,Haxhi Binak,vlla Bajramin e Rafetin
Mu duke qe keri ne autostrade nuk po shkon

Me emere te Allahut Azzuvexhel,pase 1,ore
Mbrime ne Qytetin e bukurre ne Prizerenê
Se kto nuk kame qene diku aferre 37, vjetê
Pashe ndryshime,shume te mdhaja i pashe
Edhe ato Xhamija te shumta,diku 27,vetem

Nê Qytete,Lotêt me shuane kurre ato i pash
Sepse e die qe ne luften e fundite shjau  ato
Nê shume Qytete i ka djege i ka rrafshuarrê
Pore ne Qytetin e Prizrenit,ani se kanê djeg
Shume Xhamija,e Shtepija ato ishinê revonu

Dola pake te shetise ne Prizren,pashe rruge
Dhe shume ndertime,e cilla gjdo Kosovare e
Gêzonê klurre e shefe Atdheun qe perparon
Nuk ka lidhje a,êshte Rahovec,Mitrovice apo
Vushtrri e Prizren êshte Atdhe yne me i bukri

Ne rruzullin e tokês,sepse ktu kane linde gjysh
E,katragjyshêt tanê,ky êshte vendi me i shtrejt
Ne kête botê,ani se gjithê shpresojme,qê do vi
Njê dite qê Gyrbetitê lamtumire,e ne Atdhe te
Kthehemi,ktu kemi lindurre e ktu,do te vorosem

Pase nji shetitje te shkurte,mora telefonin qe ta
Thrasê Vlla Naim Hoxha,telefoni kote cingerron
Vlla Naim Hoxha pase Namazit te Drekêse kishê
Harrue felefonin me hapure,filloj pake njê marak
A,thue me Vlla Naim Hoxha,qa mundê te ndodhe

Nuk mu dhimte rruga qe erdha ne Prizrenê pore
U,brengosa per Vlla Naim,pore vendosa se kudo
Qe êshte Vlla Naim ne-Prizren,Rahovec apo Bllac
Unê Naimin disi me emere te Allahut Azzuvexhel
Do ta takojê,ne Vushtrri une,pa e takue nuk,shkoj

U,ula afere nji Xhamie,pa e dite se Imami i ksajê
Xhamie kushê êshtê,dhe papritmase telefoni im
Cingêrroje, mu Lajmrue me fjalen Islame vlla ynê
Naim Hoxha-Selamun Alejkum Axha,Sabri kerkojê
Falje ore vlla se pase Namazit te drekêse telefonin

Kom harrue me hap,ku je tashe me tregon,une vie
Dhe te marê,e pyta nji vlla Muslimanê, cilla Xhami
Ështe kjo vlla,ndresa ajê me tregoje kjo Xhami êshtê
E,Hoxhes Irfan Salihu,i tregova une vlla Naim Hoxha
Pritêm aty axha Sabri per 5,minuta une do jemê aty

U,gêzova une pa masê se vlla Naim ishte mire,nuk u
Bene ase 5,minuta pashe Vlla Naimin duke ardhure
Me biciklete,une e njofta mire pore ajê pake u befasu
Vlla Naim Hoxha mu ndryshê me kishte paramenduar
U,perqafova si me Vlla filluem rrugen per ne studiojo

U, Ngjitêm pakê pêrpjete mu mu doke se po fluturojê
Se Vlla Naimi me tregoje se do vine Vlla Haxhi Binak e
Vlla Bajrami nga-Ferizaji,erdhem dhe mbrim ne studio
Aty na hapi deren nji djal,i urte i sjelshem emrinê i tij
Ishte Rafet,mire se erdhe Axha Sabri,me afroje Rafeti

Njê langje te portokallit dhe njê gote me ujê Prizreni
Pase do lafe ne i ndruam,erdhe koha me nis programi
Ora ishte 14,18,minuta mi tregoje Vlla Naim regullatê
E,mikrofonave,e me fotografoje,Rafeti,e keshtu fillojê
Vlla Naim Hoxha ta prezentone programin,pere sodê

Kêshtu fillojê programi me prezentim,te shkurte pasê
Pake erdhi Vlla Bajram nga-Qyteti i Ferizajit,u njofuam
Me Vlla Bajramin e programi kêshtu filloje,Vlla Naimi i
Telefonoje Vlla Haxhi Binak Morina,i cilli tha une veqe
Po nisna nga Rahoveci pêre ne-Prizerenê se me kta dy

Vllazêre une kysmete due mu zatetê,nuk vanojê shume
Vlla Binak erdhi ne studio,e kish mare me veti vllaun e
Vete Muharremin nji Njeri shume i dashurre,e bujarê
Kêshtu u pêrqafumê me Vlla Binak dhe Muharem Morina
E,programi kêshtu vazhdoje me pytje nga degjuesit e R-P

Nga Nju-Jorku-Gjermani-Zvicra-Shkupi -Suedia e me gjer
Nga Vllazêrit e Motrat Musliman,u pêrgjigjêm me shumê
Kujdese,e kêshtu kaluan minutate e parapare vlla Naimi 
Keshtu programin e perfundoje,edhe vete u qudita shumê
Shpejtê koha me Vllazêr e Motra te Radio-Pendimit,kalojê

Vlla Naim Hoxha edhe Haxhi Hivzi Hasanin Drejtorin e ftojê
Pore aje ishte me pune dhe nuk mujti te na vizitojê edhe mu
Zhigê me Haxhi Hivzi Hasani mu takue pore kete here keshtu
Allahu Azzuvexhel,e ka shkrue,ishalla heren tjeter jo vetemê
Me Haxhin pore deshira ime o me gjithe degjuesit e R-Pendimit

Me u taku,Allahu Azzuvexhel inshalla na takone,e keshu u
Krye programi filluam pake te bisedojme,dhe erdhi qasti me
Me u nda shtirre e perjetova une ndarjen,se pari me vllazêrit
Naim Hoxha dhe Rafetin e Haxhi Binakun e vlla Muharremin

Ju falenderoje Vlla Naim Hoxha juve si Moderatore ne studio
Nr-2-Prizren pa e harrue edhe sherbimin e vllaut Rafet,sikurse
Vllazêrit Haxhi Binak-e Muharem Morin dhe Vllaun – Bajram,ju
Pershêndese me fjalen Islame We-Selamun -Alejkum, shpresoj
Te ju takojê prapê ne Prizren-Vushtrri-Prishtin-apo -Gjermani e

Ne R-Kosovê Allahu Azzuvexhel juve dhe familjete e juaja  ju
Shperblefte se pari me shêndete e gjdo te mire ne kete bote
Pa i harrue edhe te gjithê degjuesit e Radio-Pendimiot kudo
Qe jane,ju kêrkojê falje ndoshta dike gjate programit sa isha
Aty e kom hidhruarre pore kjo ka qene pa kurfarre qêllimi ju
Betohem se pari ne Allahun Azzuvexhel,dhe,ne Kombin tim
SHqiptare-Muslimanê-Elhamdylillah:Allahu ju Shperblefte-Amin

Me Shumê Rrespekte Dêgjuesi i Radio-Pendimit
Sabri Vilanci-26.08.2013- V U S H T R R I