PESË KËSHILLA PËR TË ARRITUR DERI TEK LUMTURIA

 

  1. Mos rri i vetëm. Vetmia e bën njeriun të mërzitshëm dhe nervoz. Kur përziesh me njerëz zgjidhi më të mirët.
  2. Mos e vono namazin nga koha e vet.
  3. Shpeshtoje dhe përsërite fjalën la haule ue la kuvete sepse ajo e zgjeron gjoksin dhe ta përmirëson gjendjen dhe ti largon brengat
  4. Shpeshtoje istigfarin se me të vjen edhe risku dhe lehtësimi dhe dituria e dobishme
  5. Buzëqeshu kur i takon të tjerët dhe e përfiton butësinë e tyre dhe fol butë me ta dhe e përfiton dashurinë e tyre.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU