Oriz me spinaq

Nevojiten:

oriz,

qepë,

spinaq

biber

erëza të ndryshme dhe

mish pule.

Pregatitja:
Spinaqi coptohet ,pastrohet dhe e vendosim në një enë.Qepën e fërgojmë 
,pastaj orizin , i shtojmë biber dhe erëza të ndryshme dhe në fund 
ujin e vluar(nga mishi i zier i pulës) dhe e fusim në furrë. Pas gjysëm 
zierjes ,orizin e nxjerrim nga furra dhe e mbulojmë sipërfaqen e tij me
spinaq ,ndërsa përmbi i vendosim copat e mishit.Prap e kthejmë edhe