Nusret Kurtishi

Nusret Kurtishi i lindur me 18 tetor 1988 në Shkup në një familje me hafizlerë dhe hoxhallarë, këndimin e ilahive siç janë tash më të njohura në opinion i fillojë që nga viti 1999 në xhaminë e lagjes dizhon të Shkupit ku dhe ka shërbyer Babai i tij hafiz Sejdi ef. Kurtishi si imam 9 vjet me rradhë.

ishte pikërisht Babai i cili me talebet e xhamisë organizonte tribuna, programe fetare dhe nga atëherë ka filluar të këndoj me grupin e xhamisë ku deri më sot ka aritur të realizojë 6 albume videoklipe profesionale etj.
Vlen të përmenden tribunat, koncertet si dhe pjesmarjen e tij në vitin 2014 në Sharjah në garat botërore për solokëndim.

shkollën fillore dhe të mesme e ka mbaruar në shkup dhe tani së fundmi ka regjistruar dhe fakultetin e shkencave Islame poashtu në Shkup.!.