NUK E DIJA SE DO TË ISHA GJALLË DERI NË DARKË

Nuk e dija se do të isha gjallë deri në darkë

Bejan el-Misriu na rrëfen:

-Isha ulur në Meke e një djalosh po qëndronte aty pranë meje. Tek ai erdhi një njeri i panjohur dhe i dhuroi një qese me “dirhemë”. Djaloshi i tha atij:

-Nuk kam nevojë për këto para.- Ai tjetri i tha:

-Atëherë shpërndaja të varfërve.- Djaloshi i mori paratë dhe ua shpërndau të varfërve. Në mbrëmje po të njëjtin djalosh e kam parë duke kërkuar diçka për të ngrënë. I thashë:

-Pse nuk le diçka për veten tënde nga ajo që shpërndave më herët?- Më tha:

-Nuk e dija, se do të jetoj deri në këtë moment.

Pershtati: Valdet Kamberi