Një recetë mrekulli për rënien në peshë pa dietë – uthulla e hudhrës

Këtë recetë e ka zbuluar komisioni i ALECSO-s, i Kombeve të Bashkuara në Ausev, pikërisht në vitin 1972. Kjo recetë është përkthyer thuajse në të gjitha gjuhët e botës, dhe ekzistenca e saj daton që 4000/5000 vjet para erës sonë.
Kjo recetë është mjaft efektive për rënien në peshë pa dietë. Uthulla e hudhres shkrin yndyrat në indet dhjamore dhe gjithashtu yndyrat në gjak.
Përgatitja e Uthullës së Hudhrës në kushtet e shtëpisë:
Merr 200 ml uthull molle dhe 200 gram hudhra të qëruara dhe të shtypura dhe i vendos në një kavanoz prej qelqi. Mbyllni mirë kavanozin me kapak dhe që të mos futet ajri, lini një hapësirë prej 4-5 cm nga kapaku i kavanozit e deri te niveli i uthullës me gjithë hudhër që gjendet brenda në kavanoz.
Kavanozin e vendosni në frigorifer dhe e lini aty për 10 ditë pa e hapur. Pastaj në ditën e dhjetë e hapni dhe e filtroni uthullën (i largoni hudhrat ndërsa lëngun e fut përsëri në vazo dhe e mbyllni mirë). Kavanozin e vendosni përsëri në frigorifer dhe e lë për dy ditë. Në ditën e tretë është gati për përdorim.
Dobitë e Uthullës së Hudhrës:
Kjo recetë shkrin të gjitha llojet e yndyrave dhe kolesterolin precipitat, përmirëson metabolizmin në trup dhe rrit fleksibilitetin e arterieve dhe venave, duke parandaluar dhe kuruar kështu sëmundjet e mëposhtme:
1. Hipertensionin.
2. Infarktin.
3. Arteriosklerozën.
4. Lufton sëmundjet e mëlçisë dhe përmirëson veprimtarinë e saj.
5. Fuqizon sistemin nervor.
6. Përmirëson aktivitetin e zorrëve.
7. Përmirëson shikimin dhe mbulon çrregullimet e bebëzës së syrit.
8. Rigjeneron qelizat.
Përdorimi:
Rekomandohet përdorimi i një filxhani kafe çdo ditë. Uthulla e mollës shoqëron sallatrat, peshkun dhe ushqimet e ndryshme. Mund te pihet e shoqëruar edhe me ndonjë lëng tjetër.
Uthulla e hudhrës nuk ka efekte anësore.