Nje leter e lumturise…

Eci duke vallzuar me tingujt e cicirimav t’zogjve,
n’qetesin e malve të heshtura…
Me vrap do t’vrapoj drejt gjerav qe me bejn t’ndjehem e lumtur.
Duke mos menduar te ndalesh fare
s’ka moshe qe nuk ndjen lumturi
Lumturija gjeja me e bukur n’bot
Nga lumturija qe ndjej me vije te flas me te madhe 
Qe t’më degjojn dhe lisat e gjat per lumturin time
Te degjojn dhe zogjet,te cilet me shoqrojn 
me cicirimen e tyre…
T’me degjon dhe deti i heshtur dhe i qet
Duke shpresuar qe dhe valet e ti,te vallzojn se bashku me mua
Ehh…
Lumturia nuk është e përkohshme por ështe gjeja me e bukura qe njeriu ndjen.
Pa marrë parasysh se çfarë ndodh në jetën tonë
Lumturija t’ben qe te gjitha ti harrosh
Mos jeto në të shkuarën, 
mos e mbaj mendjen tek ato gjëra që të shkuan n’tersi,
tek dështimet apo zhgënjimet.
Imagjino jetën tënde si një histori që mund ta realizosh 
Nëse nuk mund të jesh i lumtur sot
Mundohu qe lumturija mos te ik dot
por mbaje afer vetes ç’far do qe t’ndodh ndjehu e/i lumtur
Lumturia eshte gjeja me e bukur n’ket bot. 
Ne jeten lumturija shum te ndihmon
Njeriu e largon nga vetja e tij dhimbjen,nese ndihet i lumtur
jeta gjith do t’buzeqesh n’zemer qetsi do te gjesh…
Ndjehu i lumtur ne gjdo aspekt…