NGRËNIA E BARËRAVE PËR PENGIMIN-VONIMIN E MENSTRUACIONEVE

Unë kam pirë barëra që t`i vonoj menstruacionet me qëllim që të mund ta plotësoj agjërimin. A e kam të lejuar diç të tillë duke ju njoftuar se unë jamë duke pirë në mbrëmje barëra të tillë dhe ditën agjëroj dhe falem si në kohë tjera. A kam mëkat për këtë gjë apo jo?

Përgjigja:

? Femrës i lejohet të përdor barëra të caktuar përmes të cilëve ajo i vonon të përmuajshmet e saj me qëllim që të plotësojë haxhin, umren apo edhe agjërimin e Ramazanit.
Gjithashtu nuk e ke ogligim që t`i kompensosh ditët e tilla për shkak të pirjes së ilaçeve pasi agjërimi yt ka qenë normal si i njerëzve tjerë.

Komisioni i Përhershëm i Fetvave (Mexheletul buhuth Islamije, nr. 22 fq. 62)


Përshtati Lulzim Susuri
http://www.ehlihadithi.com/
https://www.facebook.com/HoxheLulzimSusuri