NGA KËSHILLAT E ARTA PROFETIKE-2

Profeti yne i dashur ka thënë: m’i garantoni gjashtë gjëra,t’ua garantoj Xhennetin.

1-Cdoher kur të flitni thonje të vërtetën.

2-Kur të premtoni dicka conje në vend
premtimin.

3-Kur të ju lihet dicka emanet,
Emanetin conje në vend.

4-Ruajeni nderin tuaj mos bëni
amoralitet.

5-Ruani sytë,ulni shikimet mos
Shikoni në haram.

6-Ruani duarët e juaja mos merni as mos prekni haram.
Vëllezër të dashur dhe motra të nderuara,nga ky hadith nuk duhet kuptuar se njeriu që i zbatonë këta porosi e ka të garantuar Xhennetin,edhe nëse s’e ka fal Namazin,se ka agjërua Ramazanin,si ka respektuar prindërit,s’i ka edukuar fëmijtë ….por baras me punët tjera ai qē edhe këta i zbeton ai e ka të garantuar Xhennetin.

Allahu na mundësoftë që cdo porosi Profetike ne ta zbatojmë.

Amiin ja Rabbel alemin.

Hoxhë Dr. Zekerija Bajrami