Ne mbrojtje te Muhammedit alejhi selam

Njeriu me perfekt kush mund te jet
perpos El-Eminit Muhammedi Pejgamber,
Sidik i quajtur Emin,
qe boten e ndriçoi,
e njerzimin e udhezoi.
Aj te drejten gjithmon e foli,
aj ne jet kurr nuk gaboi,
te varferin e ndihmoi,
e jetimin e gezoi.
Per ty Hena ne dyshe u nda,
pemet dhe guri te pershendeten me selam,
se ti ke qen njeriu me i lavderuar
ne kete dynja.
Gjdo njeri qe me ty eshte shoqeru
ka qen e pa mundur zemren mos me ta fitu,
te verteten me pranu,
veprat e tua mi praktiku.
Allahu Pejgamberin e ka gradu,
mbi 7kat qiell e ka lavderu,
meshir per boten e ka dergu.
Ne zemren tim emri Muhammed ka zen vend,
nuk ka kush qe mund ta largoj derisa ne kete bot jetoj.
Mua me merrni me mbytin,me masakroni,
por Profetin tim mos ma ofendoni,
se zemren shum ma lendoni.
Qafirat ty po dojn met nençmu,
me filma e karikatura tu pupliku
po Allahu ne Kur-an na ka tregu se Pejgamberin ka me ndihmu,
nga gjdo shpifjet ka me pastru,
e qafirat ka mi denu.
E kush je ti qe Pejgamberin ma ofendon,
kush je ti qe fen Isame ma nençmon,
kush je ti qe keto karikatura guxon ti puplikon,
o qafir o injorant,
ti Pejgamberin pse e shan,
Pejgamberin  pse e ofendon,
kur asgje te keqe nuk mund ti shkaktosh,
madje dashurin ndaj ti do na shtosh,
e ty Allahu do te denon.
Ky eshte Pejgamberi im njeriu me perfekt
qe me zdo te ket si ky asnjeher,
andaj mos me pyetni pse kaq shum e dua,
se per te jam ne gjendje boten ta shuaj.
 
Eriona nga Drenica