NË DHOMËN TIME

Në dhomën time dhe i shtrirë mbi shtratin tim, e pyesja veten se cilat janë shkaqet e suksesit në jetë?!
Përgjigjen e gjeta brenda dhomës.
Tavani më tha: Ambiciet e larta.
Dritaret më thanë: Shikoje botën.
Ora më tha: Çdo minutë është e shtrenjtë.
Pasqyra më tha: Mendo para se të veprosh.
Kalendari më tha: Përcille një pas një.
Dera më tha: Ec me vrull që të arrish deri te caku e qëllimi.
Dhe mos ta harroj tokën e cila më tha: Bjer në sexhde, falju dhe lutju Atij që të krijoi.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU