Rtv Pendimi

Na mëshiro..!

Tërë ditën mëkate, mëkate edhe natën
Frikoju peshorës, ku veprat do t’matën.

Ate ditë kur vdes, veprat i merr me veti
Pendohu sa je gjallë, se s’të lanë as deti.

Familja të përcjellin, shpejt të harrojnë
Pasurinë që fitove, mënjeherë e harxhojnë.

Shoku më i mirë, kurr prej teje s’ndahet
Në varrin e errët, me ty do të ndalët.

Ato janë veprat, që të shoqëruan në jetë
Të mira dhe të këqija, i ke vepruar vet.

Mos fajëso askënd, fajësoje vetveten
Sa ishe n’dunja, s’e kujtoje vdekjen.

Puno për atë ditë, ditën e premtuar
Kur do llogaritesh, për atë që ke punuar.

Drejtësi e madhe, s’ka manipulime
Për veprat e tua, s’ke arsyetime.

Është peshorja, që matë vetëm drejt
S’të bën padrejtësi, s’pranon as ryshfet.

Ti je Mëshiruesi, Zot na mëshiro
Dhe nga rruga Jote, kurr mos na largo.

Nuhi Osmani

TË NGJAJSHME

IOS
ANDROID
DONACION
DËRGO MESAZH