Mos pêlcit oj,Zemêr

Mos pêlcit oj zemra e jonê,pêr kto qa jane
Duke ndodhurrê,me popullin tê urrte dhe,
Me Muslimane,duke filluarê nga Siria,Burma
Dhe ajo ne Palestinê nga viti 1967-kurre nji
Populle i qujture-Izrael-Qifute,e pushtuan,ate
 
 
Vende qe ishte kanê shtete e quhej-Palestinê
Sodê e gjithê bote ketê,e dinê porê nuk, japin
Shumê randesi,se kta vrasin,bombardojne dhe
Askushê ktyrre,Izrelve nuk ju prishê,ase nuk i
Gjykonê,ndesa Popullin,Palestinezê,e masakroj
 
 
Deri kurê kêshtu do te shkone edhe gjakpirsi tjeter
I, nji sekti te gjuajturrê Alevi,qê quhet Bashar Asad
Qe ma shume se 22, muajê,vret,vranê,masakronê e
Kêkushê pose Turqisê,atyre nuk ju ndihmonê,ndesa
Gjdo dite aty derdhet-gjaku i Muslimanve,pa pas faj
 
 
Nuk e kie largê o,Bashar o,faqezi, ti ishe kone si me
Kone djali i sllobodanit,i shkaterrove,Xhamia,shkolla 
Dhe shumê shtepija po ku do te shkoshê o,i gjorê ti
Nê atê dynja,sigurishte se-Xhehnemin e kije ti,sigurt
All-llahu Azzuvexhel tê denofte ne ketê,dynja e ne Ahiret
 
Sabri Vilanci:12:12:2012-Suedi: Selamun-Alejkum
Me-Respekte nga-Dêgjuesi i Radio-Pendimit.com