MOS HARRO!

Toka nuk harron fytyrat e atyre që kanë bërë sexhde.

Nata nuk harron lutjet e adhuruesve.

Faqet nuk harrojnë lotët e të penduarve.

Allahu e di që përkundër mëkateve tona ne jemi besimtarë.

Koha kalon me shpejtësi.

Kujdes nga shpresa e gjatë.

Ruaje gjuhën tënde nga fjalët e kota.

Kush lind dhe do të vdes.

Allahu është i gjallë dhe nuk vdes.

Jo çdo kush që ka të veshur mëndafshin është princ.

Jo çdo kush që nuk fle në shtrat është i varfër.

Sa trupa të nënçmuar ka nën mëndafsh…

Sa të varfër pa shtretër janë princër…

 

Përshtati: Valdet Kamberi