Mjalt Sidr+Propolis i gjelber+Qumesht blete…

Mjaltë Sidri, propolis i gjelbër, qumësht blete. Produkti më i fortë ekzistues natyral kundër infekcioneve dhe inflamacioneve.

Përdoret si antibiotik natyror kundër infekcione bakteriale dhe virale. Antibiotik natyral me përdorim të gjerë që mbulon një varg të madh bakteriesh, siç janë helikoobakter dhe bakteri i tuberkulozit. Është vërtetuar shkencëtarisht efekti antibakterial
Antimykoz. Propolisi konsiderohet si lënda më e fortë kundër mykut Candida, prandaj disa nëna e lyejnë gojën e mykur të foshnjeve me të
Pastrues dhe sulmues i sëmundjeve ngjitëse, për shkak se përmban Benzoic Acid
Është i sigurtë dhe nuk ka efekte anësore
Ndihmon në trajtimin e diabetit
Lehtëson dhimbjen e hemorroideve, nyjeve dhe reumës
Ndalon prishjen e dhëmbëve dhe dhimbjen e tyre
Largon erën e padëshirueshme nga goja
Shumë e dobishme për ulcerat e stomakut dhe zorrës së trashë
Me efektin anti-inflamatuar ndikon në mënyrë pozitive në Rheumatoid arthritis
Rrit kapacitetin e sistemit imun, prodhon anti-gene të cilat ndihmojnë në eliminimin e qelizave kancerogjene
Me efektin antioksidant, lufton dhe mbron trupin nga radikalet e lira

Propolisi përmban 62 herë më shumë antioksidues se fruti i shegës dhe përdoret gjerësisht për mbrojtur zgjuan e bletës nga bakteret, por propolis mund të parandaloj kancerin e gjirit te fermat, transmeton Star njoftimin e hulumtuesve.

I përdorur për të mbrojtur zgjuan e bletëve nga bakteret dhe për të mbyllur plasaritjet e tij, propolisi është vërtetuar se pengon ndjeshëm shumimin e qelizave kanceroze të gjirit. Krahas kësaj propolisi përmban 62 herë më shumë antioksidues se lëngu i shegës dhe 120 herë më shumë se domatja.

Në studimet e zhvilluara është parë se propolisi, produkti i bletëve shërben në parandalimin e shumimit të qelizave të kancerit të gjirit dhe zotëron një kapacitet të lartë antioksidues. Në studim është parë se propolisi shkatërron qelizat kanceroze.

Antioksiduesi parandalon dëmtimin e qelizave, minizon shkatërrimin e tyre dhe mundëson një jetë më të shëndetshme. Ndërsa propolis është një lëndë e ngjashme me qiriun e mbledhur nga gjethet dhe sythet e luleve e pemëve të caktuara. Përdoret për të mbyllur plasaritjet e krijuara në zgjuan e bletëve dhe mbrojtjen e zgjoit nga bakteret dhe viruset.

Në studimin në fjalë janë zhvilluar eksperimente edhe mbi qelizat kanceroze. Është analizuar veçoria shkatërruese e mjaltit dhe propolisit ndaj tre llojeve të qelizave të kancerit të gjirit dhe qelizave normale. Është vënë re se mjalti nuk vepron kundër qelizave kanceroze, por në të kundërt të tij propolisi vepronte direkt mbi to.

Megjithëse propolisi zotëron një kapacitet të lartë antioksidues sasia e përfituar nga sistemi tretës, pra biopërfitimi është i ulët në krahasim me produktet e tjera të bletës. Edhe poleni përmban një veçori të lartë antioksiduese, 4 herë më të lartë se domatja, 3 herë më të lartë se manaferra. Mjalti zotëron një veçori më të ulët antioksiduese në krahasim me produktet e tjera të bletës, por përthithja e tij në sistemin tretës dhe dobia antioksiduese është e lartë.

Porosit në +386\49\283\048 +VIBER
Adresa:
Lagja Terzi Mahalla,rruga Ismet Jashari-Kumanova
Afer Medreses Aluddin Prizren