MEDITO

Medito!

Fjala “LUMTURI” nuk është përmendur në Kuran, veçse në një vend: “Kurse të lumturit, do të hyjnë në Xhenet, ku do të qëndrojnë përherë, derisa të jenë qiejt dhe Toka, veç si të dojë Zoti yt. Kjo është dhuratë e pandërprerë”. (Hud: 108)

Kjo, që ti ta kuptosh se lumturia e vërtetë nuk është në dynja, po në Xhenet.

Për ta arritur atë lumturi fillo nga këtu, me devotshmëri dhe me vepra të mira.

Ai që nuk e shijon lumturinë në këtë jetë të dynjasë, nuk do ta shijojë as në ahiret.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU