ME BUZËQESHJE I PËRFITON ZEMRAT

Kur e takon atë që e do, buzëqesh, që ta ndiejë ai në vete dashurinë tënde ndaj tij.
Kur e takon armikun, buzëqesh, që ta ndiejë armiku fuqinë tënde.
Kur e takon atë që të braktisi, buzëqesh, që të ndiejë ai në vete keqardhje.
Kur e takon atë që të dëmtoi, buzëqesh, që të ndiejë ai në vete se ti nuk do që t’i hakmerresh dhe se çështjen ia ke lënë Allahut.
Kur e takon atë që nuk e njeh, buzëqesh, që ta marrësh shpërblimin dhe sevapin.
Buzëqesh në çdo kohë dhe në çdo vend, sepse me buzëqeshje i përfiton zemrat.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU