KUR JETA SHPIRTIN TA NGUSHTON …

 

 

Kur jeta shpirtin, ta ngushton

Kur mendja dhimbjet, ti kujton

Kur syri hap, portën e lotit

Gjithnjë me lujte, kthehu Zotit.

Kur për të kaluarën, je penduar

Kur gjithnjë rri, i kujtuar

Kur ç’do dit, të shkakton mundim

Lutju Zotit, për durim.

Kur ç’do her thua,,Pse o Zot..?

Dhe përgjigje, nuk merr dot

Kur për zemrën, kërkon shërim

Lutju Zotit, per udhëzim.

Kur askush, nuk të kupton

Kur vdekjen, e dëshiron

Kur zemrës shpresa,i ësht shuar

Kupto që Zoti, të ka sprovuar.

Esht Ai, që të ngjall shpres

Që të ndihmon, në çdo ankes

Që ja kthen, shpirtit qetësimin

Që shpërblen, pa mas durimin

Ai të dashurit, i sprovon

Zërin e tyre, don ta dëgjon

Atë zë që I lutet, për udhëzim

Atë zemër, që kërkon shërim

Edhe po se kujtove Zotin, kur ke të mira

Ai përsëri të ndihmon, në çaste të vështira

Falës e Mëshirues, ësht për robin e tij

Prandaj tregohu  mirënjohës,për ç’do begati……

 

 

Përshtati: Sevdail Kameri – 07.15.2014