NATA E KADRIT

Sonte n? err?sir? t? thell? po ndriçon Qielli

e n? mes nat? d?shiron t? lind Dielli,

horizonti gjithandej ?sht? mbuluar me nur

e t? ringjall? ndjenj?n sikur gjith?sia po çrregullohet nga ky nur.

 

Sonte bashk? me shum? melek edhe Xhibrili po zbret

e nga M?shiruesi me selam na p?rsh?ndet,

melek?t nga dashuria e madhe çdo p?ll?mb mbi tok? mbulojn?

p?r t? mar? lutje e k?rkesa nga njer?zit dhe tek Zoti ti d?rgojn?.

 

Sonte po zbret nj? nat? me shum? vler? q? se kan? as nj? mij? muaj tjer?

mund?sia e pendimit po troket n? der? por ti si do ta pres?sh dhe p?rsh?ndes?sh,

mos hezito por falu,lutu k?ndo Kur’an dhe jepi vetes mund?si q? t’pendohesh

e pas pendimit do ndjesh? leht?si mbrenda trupit,sikur sonte t? ishe i lindur.

 

Sonte ?sht? nj? nat? e qet? nuk ka as ulurima

m?shira shp?rndahet n? tok? si vet?tima,

dashuria v?llaz?rore mbjellet n? zemrat e njer?zve

e shpirtrat n? qet?si,shijojn? knaq?sin e pranis s? melek?ve.

 

Sonte ?sht? nata ku caktohet dhe shkruhet risku i çdo kujt? mbrenda vitit

Dikush do furnizohet me pasuri

E tjetri do privohet me varf?ri,

Dikush do ta shijoj? ?mb?lsin e besimit

E tjetri do ta shijoj? itht?sin e mos besimit,

Dikush do g?zohet me haxhin p?rfunduar

E tjetri do ta urej veten p?r pasurin e koruptuar,

Dikush do martohet

E tjetri do shkuror?zohet

Dikush do sakrifikoj koh?n e lir? p?r t? mar? dije

E tjetri do ta harxhoj kot? e do mbetet pa vet?dije

Dikush do e ruaj nderin p?r ta ngritur veten

E tjetri do e humbas p?r ta shkatruar veten

Dikush ende ka koh? p?r t? jetuar dhe emri tij i shkruhet n? list?n e t? gjall?ve

E tjetrit kjo koh? i ka p?rfunduar dhe emri tij i shkruhet n? list?n e t? vdekurve

Ju lutem t? keni kujdes se praktikimi i k?saj liste fillon me zbardhjen e m?ngjesit.

Sonte kjo nat? ?sht? e bekuar

dashurin n? mes v?llez?rve e ke shtuar,

n? sht?pi e xhami ghithandej na ka tubuar

e M?shiruesit falje p?r m?katet tona me i k?rkuar.

 

Sonte haroje ngroht?sin e shtratit

Haroji nxitjet e shejtanit dhe nefsit

Haroji kafeiterit dhe serialet televizive

Haroje momentin e p?rfitimit t? pasurive

Haroj t? gjitha mir?sit e k?saj bote mashtruese

Haro p?r momentin gjithçka dhe n?nshtroju plot?sisht Krijuesit.

 

Sonte mos haroni namazet shpeshtoni

lutjet dhe duat mos i ndaloni

koh?n e lidhur me Krijuesin mos e kurseni

dhe me lutjen m? t? bukur t? k?saj nate drejtojuni.

                   O ZOT TI JE FALËS

                           E DON FALJEN

                                       ANDAJ MË FALË DHE MUA.

 

                                                          Shkruar nga: Xhemshit Jusufi

                                                                                      03.Gusht.2013