Kumbullat, mbrojtëse ndaj anemisë

Kumbullat janë një frut që kanë në përbërje të tyre, lëndë si, vitamina, minerale, enzima, pektinë, celulozë, entocianinë.
Përbërja e kumbullave ndihmon si një mbojtës i mirë kundër anemisë, depresionit, kapsllëkut, çrregullimit të funksionimit të mëlçisë, reumatizmit kronik dhe arteriosklerozës.
Kumbulla është shumë e pasur me sheqer, por, mos harroni se nëse e teproni me konsumimin e kumbullës mund të keni telashe me diarrenë dhe dhimbjet në stomak.
Kumbullat jo vetëm se janë të pasura me hekur, por edhe përmirësojnë aftësinë e organizmit ta pranojë këtë mineral, që ndikon shumë te anemia, rregullon shtypjen e gjakut dhe punën e zemrës./kohaislame